#1: CIBAP "Mag ik dan nu iets gaan 'doen'?"

Bijgewerkt: 29 mrt 2019


Deze post is een deel van de blog categorie: "Rennen, vallen, leren, doorgaan!"

De andere delen vind je via deze link.


Het begint allemaal met mijn grote wens om later kunstenaar te worden. Later zal ik ontdekken dat dat gewoon iets is wat je bent, en dat je hooguit jezelf kunt verrijken door te leven, te ontdekken en vooral door te DOEN! Maar als puber is mijn droom dus 'Naar de kunstacademie gaan!'. Voor mij, en vele anderen, een doel op zich. Maar voor de kunstacademie heb je minimaal HAVO nodig, en daar kan ik me maar moeilijk concentreren. Ik ben altijd aan het tekenen, aan het dagdromen en de sociale contacten zijn veel interessanter dan de Duitse naamvallen. Huiswerk maken vind ik helemaal onzin. Het resultaat is dat ik, na één keer te blijven zitten in HAVO-2, van HAVO-3 naar MAVO-4 verhuis. Terwijl druk ben met klassenvertegenwoordiger zijn en de voorbereidingen voor het eindexamenfeest doe ik dit examenjaar met twee vrolijke, spreekwoordelijke, vingers in mijn neus.

Het wordt hoog tijd dat ik praktijkonderwijs krijg. De keuze valt op de MBO opleiding reclame en presentatie technieken aan het CIBAP te Zwolle. Helaas kom ik er achter dat ik ook hier niet kan ontsnappen aan een paar theorielessen, maar gelukkig krijg ik toch vooral veel 'te doen'. Een verademing! Decor- en standbouw, etaleren, (reclame)tekenen en schilderen. Maar ook fotografie en lettertekenen. Zeefdrukken en andere technieken. Leren kijken naar compositie, kleur- en materiaalgebruik. Pure basiskennis die later echt van pas zal komen.

Wordt vervolgd...Doelgroep bepaling, huisstijl, logo panelen, decoratie, opbouwelement, aankleding kast, aankleding etalage figuur en uitlichting... leuke opdracht.
Thema: Azië > product, doelgroep, huisstijl, logo panelen, decoratie, opbouwelement, aankleding kast, aankleding etalage figuur en uitlichting... leuke opdracht.

114 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven