#2: STAGE "Aan de slag!"

Bijgewerkt: 29 mrt 2019


Deze post is een vervolg deel van de blog categorie: "Rennen, vallen, leren, doorgaan!" De andere delen vind je via deze link. Liever alleen lezen over zakelijke projecten? Klik dan hier. Natuurlijk horen bij een praktijk opleiding als het CIBAP ook twee lekker lange stages. Twee keer zes maanden achter elkaar. Dat is pas een stage jaar! Die stages zijn trouwens goud waard. Nergens leer je immers zoveel als op de werkvloer.


Eerst mag ik in Apeldoorn, bij het Display Team van de Vroom & Dreesmann werken. Het Display Team is verantwoordelijk voor de uitstraling van de gehele winkel. Etalages, grote displays, kleine displays, wandaankleding, trappengat, plafonds, je kan het zo gek niet bedenken. Erg leuk en divers. Ik doe alle werkzaamheden met goede zin, maar ontdek al snel dat ik vooral ‘een echte bouwer’ ben. Sjaaltjes draperen hoort erbij, maar echt blij word ik van zagen, schroeven en dingen maken. Ik werk veel samen met Michel, ‘de maker’ van het team. Ik heb het naar mijn zin en geen klus is me te gek. Daardoor sta ik wel een paar keer onder stroom, omdat IK die kabels voor de kerstbomen wel even uit het systeem plafond zal vissen. Of ik sta ineens, ongezekerd, te bibberen boven het diepe roltrappengat met het paard van sinterklaas in mijn ene hand en een plafondhaak in de andere... omdat Michel er die dag niet is en de rest hoogte vrees heeft. Tja, ik leer dat je redelijkerwijs best af en toe "nee" mag zeggen. Ondanks deze belevenissen (ach, ik leef nog en the show must go on) en hoewel het raar blijft om 'achter het raam te werken' met zo'n blote pop (oeps, ik bedoel natuurlijk etalage figuur), hebben we enorme lol en is het echt een fijn team.

Na een gezonde vakantie van twee weken mag ik aan de slag als medewerker bij Expo Display Service, in Teuge. Ik lift vaak, want ik mis geregeld mijn bus en liften gaat aanzienlijk sneller. Een stage bij Expo begint altijd met een intensieve Adobe Illustrator training. Jean Paul mijn leiding gevende, vindt namelijk dat de op school opgedane Illustrator ervaring vaak te kort schiet ...en daar heeft hij gelijk in. Dus eerst het cursusboek doorwerken zodat ik mezelf daarna echt nuttig kan maken. Logo's komen regelmatig per fax binnen en die moet ik dan netjes natekenen (digitaliseren noem je dat). Want veel mensen hebben geen digitaal logo en wij hebben schone lijnbestanden nodig om de snijplotter aan te sturen. Ik durf te zeggen dat ik aan deze stage mijn Illustrator skills te danken heb. Ik leer er denken in lagen en uitsparingen, met grote oppervlaktes werken, nat- en droog plakken, snijden, plotten, lamineren, priegelen met pincet en vooral heel, heel, heel netjes werken. Elk stofje zie je onder zo'n folie, dus er wordt elke dag flink gepoetst. Aan het einde van de stage wordt mij een baan aan geboden. Ik vind het ontzettend leuk op de afdeling dus ik twijfel. Maar ik kies er toch voor mijn pad te vervolgen. Al vanaf kinds af aan wil ik naar de kunstacademie, dus daar richt ik mijn pijlen op.

Wordt vervolgd...Doelgroep bepaling, huisstijl, logo panelen, decoratie, opbouwelement, aankleding kast, aankleding etalage figuur en uitlichting... leuke opdracht.
Vroom & Dreesmann en Expo Display Service (1996/1997)

31 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven