#3: Toelating HKU "Ah toe, laat me toe..."

Bijgewerkt: 29 mrt 2019


Deze post is een vervolg deel van de blog categorie: "Rennen, vallen, leren, doorgaan!"

De andere delen vind je via deze link. Liever alleen lezen over zakelijke projecten? Klik dan hier. Dan is het zover! Twintig jaar jong en ik doe mijn toelatingsexamen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Maanden heb ik ernaar toegeleefd en gewerkt. Ik wil dit zo graag. Omdat mijn omgeving me heeft overtuigd een richting te kiezen waarin je 'wel een baan' kan vinden besluit ik voor de leraren opleiding te gaan. De liefde die op mijn pad is gekomen is net afgestudeerd van de LERO (leraren opleiding) aan de HKU, en ik laat me door hem adviseren over de do's & don'ts bij de toelating. Dit maakt me natuurlijk niet minder zenuwachtig. De lat ligt hoog, ik MOET dit halen. Mijn toewijding, perfectionisme en faalangst zorgen ervoor dat ik op de dag van de toelating een overdreven gevulde bolderkar vol werk en ambitie de HKU binnen trek. Naast me zitten een aantal kandidaten met hun tekenmapje te wachten tot ze aan de beurt zijn. Ze staren naar mijn kar, ik voel me strijdvaardig maar ook een tikje overdressed. Veel te spannend allemaal. Als het mijn tijd is om het lokaal in te richten zet ik alles met grote zorg op zijn plek. Het is veel, heel veel, ik vul een heel lokaal. Muren, tafels en de vloer. Tekeningen, schilderijen, ruimtelijk werk, ... 't is wel duidelijk dat ik 'wil'. De commissie komt binnen, opgetrokken wenkbrauwen, het gesprek begint. Wat heeft je er toe gezet dit te maken? Welk boek heb je voor het laatst gelezen? En wat ligt daar? Keurende blikken. Strikvragen. Als ik zeg Mondriaan, wat denk jij dan? Ik hou niet zo van Mondriaan, te weinig verhalend en een beetje saai. Het hoofd van de opleiding trekt een schamele glimlach. Daar zou ik nog wel van terugkomen zegt hij... ik bloos. Een paar weken vol spanning volgen... mag ik door?

Wordt vervolgd...Doelgroep bepaling, huisstijl, logo panelen, decoratie, opbouwelement, aankleding kast, aankleding etalage figuur en uitlichting... leuke opdracht.
"Zonder titel", 50x50cm acryl op doek (1997)

204 keer bekeken