#7: Anker & Strijbos "Werken is ook leren"

Bijgewerkt: 29 mrt 2019


Deze post is een vervolg deel van de blog categorie: "Rennen, vallen, leren, doorgaan!"

De andere delen vind je via deze link. Liever alleen lezen over zakelijke projecten? Klik dan hier. Na een periode van welverdiende rust en zelfreflectie besluit ik te onderzoeken of ik een leuke baan kan vinden. Tot mijn grote verbazing vind ik een baan bij Anker & Strijbos. Hét grafisch ontwerpbureau waar iedereen wil werken... toch?! Ik wel tenminste! Aan het hoofd staan de twee zeer gewaardeerde vormgevers Menno Anker en Hans Strijbos. In Utrecht zijn ze onder andere bekend door hun spraakmakende posters voor Theatergezelschap Aluin. Maar ook voor Festival Oude Muziek en vele andere culturele evenementen. Verder zijn ze onder andere verantwoordelijk voor het prachtige en bekroonde Straatnieuws, vele periodieken, grote stapels studiegidsen, inspirerende magazines, strakke huisstijlen, en nog heel veel ander drukwerk en publicaties. Een frisse kijk op vormgeving, waarbij originaliteit, concept en kwaliteit voorop staan. Wauw, wat leer ik hier veel! Ik werk er samen met tekstschrijvers, fotografen, lithografen, drukkers, zeefdrukkers, klanten in alle soorten en maten, illustrators en natuurlijk mijn directe collega's. Als assistent vormgever doe ik vooral veel dtp werk. Jaarverslagen, studiegidsen, advertenties en periodieken. En onder het toezicht van de ontwerpers mag ik af en toe een eigen ontwerpvoorstel doen. Een fijn klein team met veel overleg en ruimte voor creatieve inbreng.

Helaas zijn de vaste contracten schaars. Na een maximaal aantal tijdelijke contracten wordt het dus tijd verder te kijken. Maar de hechte vriendschappen zijn gesmeed. BFFs 4 life!

Dag lieve collega's, tot snel!

Wordt vervolgd...

16 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven