#8: Steps "One step forward..."


Deze post is een vervolg deel van de blog categorie: "Rennen, vallen, leren, doorgaan!" De andere delen vind je via deze link. Liever alleen lezen over zakelijke projecten? Klik dan hier. Naast wat freelance werk moet ik van mezelf weer snel een werkgever vinden. Van assistent vormgeving naar hoofd grafische afdeling is een grote sprong. Toch maak ik hem. STEPS is net getransformeerd van casual kleding voor het hele gezin naar damesmode voor de zelfbewuste zakenvrouw. Het werk is een uitdaging. Zowel de functie als de bedrijfscultuur, die voor 90% uit vrouwen bestaat. Het leidinggeven ligt me (nog) niet. Ik ontdek dat ik liever samenwerk dan aan moet sturen. Laat staan een reorganisatie doorvoeren. Bovendien is er niet gecommuniceerd dat ik de taak heb de afdeling te professionaliseren. We beginnen meteen op verkeerde voet. De dame, die voorheen alles zelf deed, zit ab-so-luut niet te wachten op een jonge instromer die haar methodes wil veranderen. Ik voel me regelmatig een onwelkome indringer. Achteraf snap ik dat deze situatie gedoemd was te mislukken, en kijk ik met andere ogen op terug. Het was een leerschool. Sociaal, zakelijk en ook wat betreft vakkennis neem ik weer veel mee. Het werk bestaat voor een groot deel uit marketing werkzaamheden, communicatie naar de winkels en materialen die in de winkels gebruikt en/of verspreid worden. Posters, boekjes, flyers, give-aways, brochures, uitnodigingen, catalogi, bonnenmapjes enz. Maar ook tools voor het personeel zoals de style-guide van het aankomende seizoen. Het bedrijf is met de omslag een onzekere koers aan het varen. Het rommelt overal. Budget en materiaal zijn beperkt. Maar er is spanning in overvloed. Bij mijn evaluatie gesprek krijg ik te horen dat ik "...niet binnen de Steps mentaliteit pas" als troost zegt mijn meerdere erachteraan "...maar ik ook niet". We moeten er even om lachen en zwaaien samen af, op naar een volgend avontuur!

Wordt vervolgd...
Posters, boekjes, flyers, give-aways, brochures, uitnodigingen, catalogi, bonnenmapjes, enz.

8 keer bekeken