Als ALS in beeld komt...

Juliette Arts, initiatiefnemer van het project Fotografeer ALS de wereld uit, heeft 25 fotografen bij elkaar gebracht om op bijzondere wijze de impact van de ziekte ALS in beeld te brengen. Deze prachtige foto’s zullen gepubliceerd worden in een boek. De opbrengsten (zo’n €25.000,-) van het boek gaan geheel naar het onderzoek van ongeneeslijke ziekte. En nu zoekt ze nog een vormgever die alles in een mooi boek weet te bundelen. Terwijl ik eigenlijk weinig weet over de ziekte ALS zeg ik “ja”.

De foto’s en verhalen komen binnen, en ik begin een zo mooi mogelijk boek te maken. Aangrijpende verhalen bij prachtige foto’s.

Dan komt er een bericht binnen. Eén van de ALS patiënten van het project is overleden. Een paar weken later een volgend bericht, en later... nog één. Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten. Tijdens dit project besef ik maar al te goed dat dit boek veel meer is dan alleen een manier om geld te verzamelen voor het goede doel. Het zal een nagedachtenis zijn aan een vriend of familielid.

Maar het is geen triest boek. Alles behalve dat! Ik ben positief verrast door de levenslust die de patiënten overdragen. Keer op keer is de boodschap: “Ja, het is een vreselijke ziekte. Daarom ‘Pluk de Dag!’ en leef!” Bestel het boek via deze link.Een aantal spreads uit het boek: Als ALS in beeld komt...

20 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven