Een sportief jubileum

‘Een samenspel van sport, onderwijs en wijken’ zo luidt de titel van het 5-jarig jubileum boekje van de Sport Alliantie Rosmalen. En dat samenspel heb ik in de vormgeving zo veel mogelijk doorgezet.

Aad van der Steen (Sport Alliantie Rosmalen) en Huib van Olden (Gemeente ‘s-Hertogenbosch) trappen samen af in de inleiding. Ze spelen de bal door en daarmee belanden we in het binnenwerk. Waar we langs de vele, mooie projecten van de Sport Alliantie Rosmalen worden geleid. Afgewisseld door interviews met allerlei betrokken personen uit de wijk, het onderwijs en de sportwereld. Om vervolgens af te sluiten met een ferm schot, richting het toekomstige doel van de Sport Alliantie Rosmalen. Een letterlijk samenspel.


De betrokkenheid van alle partijen is bij dit project groot. Om te beginnen maken we een fietstocht langs alle gerealiseerde projecten. Daar zien we met eigen ogen de impact van openbare sportvoorzieningen in de wijken. Omdat er zoveel mensen gebruik maken en/of betrokken zijn, kiezen we ervoor deze een plek te geven middels interviews in het jubileum boekje. Voor deze interviews schakel ik Linda Groothuijse in. Interviewen en teksten schrijven is immers een vak apart en ik werk altijd graag met haar samen. De fotografie durf ik, in dit geval, wel zelf op te pakken en we gaan samen op pad. De mensen laat ik poseren alsof ze met een denkbeeldige bal spelen. Dit levert natuurlijk hilarische momenten op. En gelukkig ook de gewenste beelden.


Op de voorkant van het boekje staat prominent het cijfer “5”. Om in het thema te blijven kies ik voor een zogeheten flock bedrukking. Een knipoog naar de nummers op sportshirts. Al met al een ver doorgevoerd concept, en daar hou ik van!


Jubileum boek > Sport Alliantie Rosmalen: enkele spreads

Jubileum boek > Sport Alliantie Rosmalen: enkele spreads

24 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven