#5: HKU tijd "Lesgeven is ook leren"

Bijgewerkt: 29 mrt 2019


Deze post is een vervolg deel van de blog categorie: "Rennen, vallen, leren, doorgaan!"

De andere delen vind je via deze link. Liever alleen lezen over zakelijke projecten? Klik dan hier.

Naast deze studie word ik betrokken in kunstprojecten voor basisscholen. Zo sta ik als koksmaatje een Kunstbrunch te serveren op het IKV. De kunstbrunch is een zeer toegankelijk, vrolijk programma ontwikkeld en begeleid door Productie Bureau Roos. Het menu is gevuld met reeds lang bestaande kunst, hedendaagse kunst, speciaal gemaakte recente kunst en natuurlijk gaan we zelf ook kunst maken. Kijken, bespreken, verwonderen en ontdekken.


Ook start ik met het draaien van verlengde schooldag lessen. Dit zijn gesubsidieerde lessen op basisscholen gelegen in achterstands wijken. Tegenwoordig is de juiste term geloof ik 'Prachtwijken'. Maar deze terminologie even ter zijde, want het draait natuurlijk om de kids en de kunst. Eén les per week, in een blok van tien lessen, waarbij er gewerkt wordt naar een 'trots-makend-eindresultaat' en een eindpresentatie. Hierbij staan zelfontwikkeling, plezier, de ontdekkingstocht, zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld voorop. Ik heb het helemaal naar mijn zin in de educatieve projecten en hiermee is het educatie zaadje geplant.


Educatie in combinatie met kunst en vormgeving doet mijn hart sneller slaan. De heerlijke beeldende wereld sluit perfect aan bij de spanningsboog van kinderen. (Pssst... ook bij de meeste volwassenen trouwens). Ik ben ervan overtuigd dat beeldende prikkels en visualisatie essentieel zijn voor het opnemen en vasthouden van informatie.

Wordt vervolgd...

Deze slechte kwaliteit foto laat nog net een koksmuts zien en de te bespreken kunst.

10 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven